Poging diefstal auto door bedreiging

donderdag 6 juli 2017

Terneuzen - Op dinsdag 4 juli jl. omstreeks 21.45 uur stond een automobilist uit Terneuzen in zijn auto te wachten voor het verkeerslicht op de kruising Dokweg/Zuidlandstraat. Naast hem kwam een scooter te staan. Op de scooter zaten twee jongens. Voor hem parkeerde ook een scooter met twee jongens daarop.

De bijrijder van de scooter die naast hem stond bedreigde de eigenaar van de auto met een scherp voorwerp en vertelde hem dat hij de auto wilde hebben. De automobilist liet dit niet over zijn kant gaan en gooide het portier van de auto open. Hierdoor kwam de scooter ten val. De bijrijder maakte stekende bewegingen naar de automobilist, die inmiddels uit de auto was, maar die stond zijn mannetje en gaf de jongen een flinke tik. Daarna sloeg hij het steekvoorwerp uit de handen van de jongen, stapte weer terug in de auto en is weggereden.

Door de actie van de automobilist is zijn auto beschadigd, maar de poging om de auto van hem te stelen is in ieder geval bij een poging gebleven.

De benadeelde heeft aangifte gedaan bij de politie. De agenten die met de zaak bezig zijn zouden heel graag getuigen willen spreken die iets gezien of gehoord hebben dat met dit incident te maken kan hebben. Zij worden verzocht zich te melden via het algemene nummer van de politie 0900-8844, of via What’s App (06-1220 7006). Meld dan alstublieft het volgende zaaknummer: 2017-158602. Wanneer u informatie heeft, maar die niet rechtstreeks met de politie wilt delen, dan kunt u contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem. Dat kan telefonisch (0800-7000) of via de website (www.meldmisdaadanoniem.nl). 

Er is een summier signalement bekend van de vier scooterrijders. Het betreffen alle vier jongens van tussen de 17 en 19 jaar oud en alle vier hadden ze kortgeknipte zwarte haren. Twee reden op een zwarte scooter en twee reden op een witte scooter. De twee op de witte scooter waren gekleed in een zwart poloshirt en een blauwe spijkerbroek. De bijrijder (de jongen die de automobilist daadwerkelijk bedreigde) was iets magerder dan de bestuurder van de witte scooter, dit was een gezette jongeman. Wanneer u dit signalement herkent, of u herkent de jongens naar aanleiding van de combinatie van het signalement met de twee scooters, dan wordt u ook verzocht contact op te nemen met de politie.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Terneuzen | 112 alarmeringen Terneuzen | Goedkoop Tanken in Terneuzen | Supermarkten in Terneuzen | Weerbericht Terneuzen