Jongen aangehouden voor mishandeling met taser

maandag 18 april 2016

Terneuzen - Een 18-jarige Terneuzer is maandag aangehouden in zijn ouderlijke woning. De jongen wordt er van verdacht dat hij zondagavond een plaatsgenoot had verwond met een taser.

Op zondag 17 april 2016 om 21.15 uur stond een 16-jarige jongen in de Axelsestraat. Op dat moment stopte er een auto bij hem in de buurt en stapte er een jongen uit die hij kende. Deze jongen kwam agressief naar hem toe met iets in zijn hand wat leek op een zaklantaarn. De aangever hoorde echter een zoemend geluid en zag geknetter uit de zaklamp komen. Hij begreep toen dat zijn belager een taser in zijn hand had. De verdachte viel het slachtoffer aan met de taser. Het slachtoffer verdedigde zich maar kon niet voorkomen dat hij, onder andere in zijn gezicht, geraakt werd door de taser. Hij voelde een hevige pijn. De aanvaller ging w eg en het slachtoffer is naar de politie gegaan. De politie startte en onderzoek en wist vrij snel om wie het ging. De jongen is maandagmorgen aangehouden. In zijn kamer werd een taser gevonden. Die is in beslag genomen.

De taser die in beslag is genomen, lijkt op een zaklamp. Maar je kan er iemand flink mee verwonden. Je kan er ernstige brandwonden van krijgen en soms resulteert het zelfs in een hartaanval. De straffen die je krijgt als je wordt gepakt met een taser zijn dan ook niet mals. Een taser wordt gelijk gesteld met het bezitten van een vuurwapen. En dat betekent behalve een straf ook een strafblad. De politie roept jongeren daarom op hun tasers, al dan niet anoniem, in te leveren bij de politie. "Hou het niet bij je, verkoop het niet, maar zorg dat je het niet meer in je bezit hebt."

bron: politie.nl | Categorie: mishandeling-vechtpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Terneuzen | 112 alarmeringen Terneuzen | Goedkoop Tanken in Terneuzen | Supermarkten in Terneuzen | Weerbericht Terneuzen