Hennepkwekerij ontdekt tijdens integrale controle

dinsdag 1 november 2016

Axel - De politie trof maandagochtend in een loods aan de Noordpolderstraat een hennepkwekerij aan.

De politie kwam de kwekerij op het spoor tijdens een onderzoek. De plantage bestond uit twee kweekruimten met bijna 900 hennepplanten. De politie arresteerde twee mannen, namelijk twee inwoners uit Axel van respectievelijk 23 en 54 jaar.

Naast de kwekerij bleek dat er illegaal stroom, water en gas werd afgetapt. Een medewerker van elektriciteitsbedrijf Delta kwam ter plaatse. Maandagmiddag heeft de politie in overleg met de Officier van Justitie de plantage laten ontmantelen door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf. Daarbij zijn het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Vervolgens zijn al deze goederen vernietigd.

De actie sluit aan bij een bredere aanpak om als één overheid de ondermijnende criminaliteit een halt toe te roepen. Een van de grote gevaren voor de Nederlandse samenleving is namelijk de vermenging van onder- en bovenwereld. Dit heet ondermijning, waarbij het gaat om Illegale activiteiten die niet zijn uit te voeren zonder gebruik te maken van legale voorzieningen uit de bovenwereld zoals transport, opslag, financiën, vergunningen en huisvesting. Dat tolereren we niet. Iedere burger en onderneming moet zich aan wetten, regels en verplichtingen houden. In de ondermijningsaanpak werken medewerkers van politie, FIOD en Belastingdienst nauw samen met gemeenten, provincies, openbaar ministerie, bedrijven/instanties, justitie in het buitenland, bijzondere opsporingsdiensten en burgers. Door deze integrale aanpak neemt de slagkracht van de overheid toe. Iedere interventie raakt en verstoort de criminele industrie.

Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie.

Ruikt u henneplucht of denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844, via het Politie WhatsApp nummer 06-1220 7006 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij: 

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Terneuzen | 112 alarmeringen Terneuzen | Goedkoop Tanken in Terneuzen | Supermarkten in Terneuzen | Weerbericht Terneuzen