Gezamenlijke controle politie en Belastingdienst

vrijdag 15 januari 2016

Terneuzen - Donderdag 14 januari werd tussen 09.00 en 16.30 uur een grote controle gehouden door het Verkeersteam van Politie Zeeland-West-Brabant in samenwerking met de Belastingdienst Zuid-West. De controle werd gehouden op het sluizencomplex in Terneuzen.

Bij de controle is gebruik gemaakt van een zogenoemde ANPR-auto, dat is een auto die kentekens kan scannen en zo kan zowel de Belastingdienst als de politie er achter komen wie er nog boetes heeft openstaan of wie een wanbetaler is. 

 

 

Tijdens de controle werden 3443 voertuigen gecontroleerd. Bij een gecontroleerde zou nog een boete openstaan. Uit onderzoek bleek dit niet meer het geval te zijn en de betrokkene kon zijn weg weer vervolgen. De Belastingdienst heeft acht beslagen gelegd, drie voertuigen moesten achterblijven op de controleplaats en zijn direct afgevoerd door de Belastingdienst. Er zijn geen directe betalingen gedaan dit keer. Verder zijn er door de politie vier bekeuringen uitgeschreven voor bestuurders die hun gordel niet droegen, twee bestuurders kregen een verbaal omdat zij niet handsfree belden en twee bestuurders moesten de tintfolie van hun autoruiten verwijderen omdat deze te donker was. Hiervoor krijgen zij ook een bekeuring.

 

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Terneuzen | 112 alarmeringen Terneuzen | Goedkoop Tanken in Terneuzen | Supermarkten in Terneuzen | Weerbericht Terneuzen